Hoppá, a Stonehenge idén élőben közvetíti a nyári napfordulót!

A csillagászati esemény virtuális ünneplést kap 2020 júniusában.

Közeledik a nyári napforduló, amikor ismét rövidülni kezdenek majd a napok. A Stonehenge nem egy mai darab, ám alkalmazkodik a kor kihívásaihoz. A népszerű brit turista-célpont mostanában a járvány miatt nem látogatható, ám a fenntartók gondoskodnak arról, hogy a misztikus helyszín olykor élettel teljen meg- legalább virtuálisan.

Nemcsak a druidák és pogányok hagyományai iránt fogékonyak körében népszerű ez a nyári ünnep, mely az év leghosszabb napjáról szól. Központi csillagunk legszebben bizony a Sarokkő (Heel Stone) nevű, egyedülálló szikladarab mögül kel fel, mely látványt nemsokára élő adásban csodálhatunk meg.

Erre bátorít a területet kezelő English Heritage nevű szervezet is: online kövessük az itteni napfelkeltét. Nichola Tasker szerint ez a maximum, ami kihozható a 2020-as nyári napfordulóból:

Széles körben konzultáltunk, hogy biztonságosan tarthatnánk-e eseményt műsorvezetővel, ahogyan szoktunk, ám le kellett fújnunk az ünnepséget. Jelenleg a live streammel kell beérniük az érdeklődőknek. Jövőre mindenkit visszavárunk, reméljük akkor személyesen is kapcsolódhatnak a látogatók ezzel a spirituális hellyel.

tájékoztat a műemlék igazgatója. A közvetítés június 21-én hajnalban veszi kezdetét, említi meg a matadornetwork.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!