Női rendezők korszaka jöhet az olasz filmekben!

Dráma, vígjáték, divat-doku – pár rendezőnő nevét jól jegyezzük meg.

A Berlinale-n az utóbbi években erősödött az olasz mozi pozíciója, azon belül is a női rendezők munkái kerültek elismerésre. Filmes körökben egyre jobban csengenek az alábbi direktorok nevei: Alice Rohrwacher (“Happy as Lazzaro”), aki korábban Cannes-ban is nagyot ment, Susanna Nicchiarelli (“Nico”) – ő Velencében tarolt – illetve a német fővárosban Laura Bispuri (“Daughter of Mine”) teljesített még szépen.

Nem csak vetítőtermekben, de a tévéképernyőn is

találkozhattunk női rendezők kiváló alkotásaival: a 2020-as, 70. berlini fesztiválon kilenc új néznivaló szerepel ezek közül. Az Ordinary Justice-t például Chiara Bellosi jegyzi, melyben egy torino-i tárgyalóterembe pillanthatunk be, egy gyilkossági ügy kapcsán. Valentina Pedicini a kung-fu-ról forgatta Faith című moziját, egy zárt közösséget bemutatva.

Chiara Malta Rómába, illetve Bukarestbe kalauzol,

ahol egy önmagát alakító indie sztár, Elina Löwensohn nyomába szegődik (Simple Women). Susanna Nicchiarelli idén a Miss Marx című életrajzi filmmel jelentkezett, melyben Romola Garai személyesíti meg a munkásmozgalom kulcsfigurájának Eleanor nevű lányát.

View this post on Instagram

#missmarx

A post shared by 🔅 𝓜𝓪𝓾𝓻𝓸 𝓒𝓸𝓵𝓪𝓷𝓰𝓮𝓵𝓲 🔅 (@maurocolangeli) on

Ginevra Elkann családi vígjátéka a ’80-as évekbe visz (If Only), Nunzia De Stefano drámája (Nevia) pedig Nápolyban zajlik. Róma alvilágát mutatja be a rendezőként debütáló színésznő, Michela Cescon: a bosszú-történet címe Blue Eyes (Occhi Blu).

A Chiara Ferragni Unposted című,

Amazon Prime dokumentumfilmet Elisa Amoruso jegyzi,

aki a divatbloggerről mesél.

View this post on Instagram

The new @chiaraferragnicollection uniform is now in stores and online ❤️

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) on

A 17 millió Instagram-követővel rendelkező 31 éves hírességről készült alkotást már szeptember óta a mozikban is sikerrel játsszák, teszi hozzá a Variety.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!