Idén sem tartják meg a Glastonbury zenei fesztivált

A koronavírus-járvány miatt idén is elmarad a Glastonbury zenei fesztivál.

A rangos zenei rendezvényt a délnyugat-angliai Glastonbury kisváros közelében rendezik meg nyaranta. Már tavaly is törölni kellett a járvány miatt, pedig az lett volna az 50. jubileumi fesztivál A 200 ezer résztvevő akkor Sir Paul McCartney és Taylor Swift fellépését bukta be.
A szervezők tavaly azzal döntöttek a rendezvény törléséről, hogy idén hasonló sztárparádéval pótolnák az elmaradt fesztivált. Csütörtökön azonban közölték:

nagy sajnálatukra a Glastonbury Fesztivál idén is elmarad.

"Annak ellenére, hogy eget és földet megmozgattunk, világossá vált, hogy idén egyszerűen nem tudjuk megtartani a fesztivált" - írták honlapjukon. Aki 50 font fejében lefoglalta az idei rendezvényre szóló jegyét és nem kéri vissza a pénzt, garantáltan belépőjegyhez jut a 2022-es Glastonbury Fesztivál koncertjeire. A szervezők bíznak abban, hogy

jövőre "valami különleges csemegével" szolgálhatnak

a rendezvény mellett hűségesen kitartó rajongóknak. Paul McCartney már egy decemberi BBC-interjúban valószínűsítette, hogy a 2021-es Glastonbury Fesztivál is elmarad, jóllehet a szervezők még év elején is bíztak a rendezvény megtartásában.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!