Így takaríts profin a konyhádban!

Az intenzív konyha használat alapos takarítást is igényel.

Egy főzni szerető emberek konyhájában már egy hét alatt is annyi alapanyag fordul meg a pultokon, a kamrában és a hűtőben, hogy csak kapkodjuk a fejünket.  Így a takarítás sem merülhet ki a konyha padlójának felmosásában és a pultok letörlésében. Mutatjuk, hogy hol szeretnek igazán megbújni a különböző baktériumok és szennyeződések.

Edényszárító

Legtöbbször áll valamennyi víz a csepegtetőtálcában, ami baktériumok táptalajává válhat. Minden használat után, ha leszedtük az edényeket, öntsük ki, majd töröljük is szárazra.

Konzervnyitó

Egyike azoknak az eszközöknek, amelyeket használat után csak visszarakunk a helyére. Pedig alaposan le kellene törölni, illetve alkalmanként az ecetes oldatban történő áztatás is igen hasznos: fertőtlenít és megvéd a rozsdásodástól.

Szemetes

A rendszeres ürítés ellenére sem marad makulátlan a szemetes, belső falán hajlamosak megjelenni kis ételmaradékok és egyéb nehezen azonosítható foltok. Ezek pedig kellemetlen szagokat fognak okozni, némi tisztítószer és pár óra a napon viszont csodákat tesz.

További tippeket itt kaphatsz!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!