2019.06.24. Italy
Az intenzív konyha használat alapos takarítást is igényel.
Egy főzni szerető emberek konyhájában már egy hét alatt is annyi alapanyag fordul meg a pultokon, a kamrában és a hűtőben, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Így a takarítás sem merülhet ki a
konyha padlójának felmosásában és a pultok letörlésében. Mutatjuk, hogy hol szeretnek igazán megbújni a különböző baktériumok és szennyeződések.
Edényszárító
Legtöbbször áll valamennyi víz a csepegtetőtálcában, ami baktériumok táptalajává válhat. Minden használat után, ha leszedtük az edényeket, öntsük ki, majd töröljük is szárazra.
Konzervnyitó
Egyike azoknak az eszközöknek, amelyeket használat után csak visszarakunk a helyére. Pedig alaposan le kellene törölni, illetve alkalmanként az ecetes oldatban történő áztatás is igen hasznos: fertőtlenít és megvéd a rozsdásodástól.
Szemetes
A rendszeres ürítés ellenére sem marad makulátlan a szemetes, belső falán hajlamosak megjelenni kis ételmaradékok és egyéb nehezen azonosítható foltok. Ezek pedig kellemetlen szagokat fognak okozni, némi tisztítószer és pár óra a napon viszont csodákat tesz.