Így egyél kevesebb sót!

Alapélelmiszer, de a túl sok ebből sem használ.

Örök kérdést feszeget cikkében az Ízes Élet, hiszen a sótlan ételek nem az igaziak, és aki épp egy gasztronómiai oldalon barangol, minden bizonnyal kedveli az ízes fogásokat. Valamennyi só természetesen szükséges a szervezetünknek, a túl sok só viszont sajnos egyáltalán nem egészség barát. Így aztán

muszáj valamiféle kompromisszumra jutnunk,

hogy a finom falatokat büntetlenül élvezhessük. A titok nyitja ezúttal is a mértékletesség, mutatunk pár egyszerűen megvalósítható ötletet, amelyek segítségével kordában tarthatjuk sófogyasztásunkat.

Mennyi az elég?

Amennyiben 50 év felett járunk, esetleg cukorbetegek vagyunk, illetve vese- vagy szívproblémákkal küzdünk, a napi 1500 mg-ot semmiképpen se haladja meg a bevitt só mennyisége. Ez 2/3 teáskanálnyi, és valljuk be, kiegyensúlyozott táplálkozás esetén ennek bőven elegendőnek kell lennie.

Tartsuk számon, hogy mennyi sót eszünk!

A boltban alaposan böngésszük át az összetevők listáját, érdemes az adott élelmiszert összehasonlítani más márkák hasonló termékeivel, majd a legkevésbé sós mellett dönteni. Azért is érdemes áttanulmányozni ezeket a listákat, mert könnyen rádöbbenthet a túlzott sófogyasztásra.

 „Áldozzunk be” 3 hetet!

3 hét elegendő arra, hogy az ízlelőbimbóink újra „beállítsák” magukat, tehát ha erőt veszünk magunkon, és ennyi ideig sószegényen étkezünk, utána már nem fogunk olyan sokat kívánni belőle.

A többi tippet olvasd el itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!