2019.12.13. Italiano
Alapélelmiszer, de a túl sok ebből sem használ.
Örök kérdést
feszeget cikkében az Ízes Élet, hiszen a sótlan ételek nem az igaziak, és aki épp egy gasztronómiai oldalon barangol, minden bizonnyal kedveli az ízes fogásokat.
Valamennyi só természetesen szükséges a szervezetünknek, a túl sok só viszont sajnos
egyáltalán nem egészség barát. Így aztán
muszáj valamiféle kompromisszumra jutnunk,
hogy a finom falatokat büntetlenül élvezhessük. A titok nyitja ezúttal is a mértékletesség, mutatunk pár egyszerűen megvalósítható ötletet, amelyek segítségével kordában tarthatjuk sófogyasztásunkat.
Mennyi az elég?
Amennyiben 50 év felett járunk, esetleg cukorbetegek vagyunk, illetve vese- vagy szívproblémákkal küzdünk, a napi 1500 mg-ot semmiképpen se haladja meg a bevitt só mennyisége. Ez 2/3 teáskanálnyi, és valljuk be, kiegyensúlyozott táplálkozás esetén ennek bőven elegendőnek kell lennie.
Tartsuk számon, hogy mennyi sót eszünk!
A boltban alaposan böngésszük át az összetevők listáját, érdemes az adott élelmiszert összehasonlítani más márkák hasonló termékeivel, majd a legkevésbé sós mellett dönteni. Azért is érdemes áttanulmányozni ezeket a listákat, mert könnyen rádöbbenthet a túlzott sófogyasztásra.
„Áldozzunk be” 3 hetet!
3 hét elegendő arra, hogy az ízlelőbimbóink újra „beállítsák” magukat, tehát ha erőt veszünk magunkon, és ennyi ideig sószegényen étkezünk, utána már nem fogunk olyan sokat kívánni belőle.
A többi tippet
olvasd el itt!