Így kezeld az ünnepi szomorúságot!

Vannak, akik nem töltik jó hangulatban a karácsonyt és az újévet.

Számos dolog hozzájárulhat a szomorúsághoz. Hogyan kezeljük ezt, miként kerekedhetünk felül rajta? A karácsony, majd az újév kimondottan meghitt időszak. Nem mindenkinek telik azonban boldogan, s az ünnepi szomorúsághoz több dolog hozzájárulhat. Előfordulhat, hogy élethelyzetünk nem teszi lehetővé a nyugodt és boldog ünneplést, de az is, hogy csupán túlterveztük magunkat, stresszesek a napjaink és ez rosszkedvűvé tesz bennünket.

Néhány tipp az ünnepi szomorúság, lehangoltság kezelésére!

Ne igyunk sokat: a sok szeszes ital csak átmenetileg segít, nem érdemes ezzel kezelni a problémát. Jobb, ha nem tartunk a kezünk ügyében italt, szorítkozzunk csak egy-két pohárra. A sok alkohol komoly hatással van a hangulatra és felszínre hozza a negatív érzéseket, a depresszió rémét.

Sok alvás!

Érdemes pihenni az ünnepi szomorúság kezelése érdekében. Bizonyára nem teljesen az az elképzelésünk az újévezésről, hogy nyugalomban lazítunk, de ha erre van szükségünk, adjuk meg a szervezetünknek, amit igényel!

Tanuljunk meg nemet mondani!

Ha túltervezzük az ünnepi időszakot, túlvállaljuk magunkat, nem lesz időnk magunkra és egyre feszültebbé válunk. Ez nemcsak ünnepi szomorúsághoz, hanem érzelmi összeomláshoz is vezethet, ezért nagyon fontos, hogy ha úgy érezzük, valami nem fog menni, inkább mondjunk nemet a kérésre!

Olvasd tovább a cikket itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!