Így lett Elon Musk a világ egyik leggazdagabb embere

Elon Musk vagyona most olyan 128 milliárd dollárnál járhat, mára a világ második leggazdagabb embere lett, a Bloomberg Billionaire Index szerint. Csak Jeff Bezos és a Tesla vezérigazgatójának nőtt a vagyona ebben az évben 100 milliárd dollárral.

Ugrását elsősorban a Tesla növekvő árfolyamainak köszönheti. Az autógyártó vállalat jelenleg csaknem 500 milliárd dolláros piaci tőkével büszkélkedhet, azonban az évet 100 milliárd alatt kezdte. Fizetés helyett Musk pénzt kap a Tesla teljesítménye alapján, amely – mondhatni – ebben az évben elképesztő volt. Ennek köszönhetően az üzletembernek eddig 12 bónuszt írtak jóvá neki.

A Tesla látványos kilövése mellett Musk másik nagy vállalkozása, a SpaceX is sikert aratott az utóbbi időben. Ironikus módon a vállalkozó januárban a 35. helyet foglalta el, míg Bill Gates évekig vezette a milliárdosok indexét, míg Jeff Bezos 2017-ben megelőzte. Musk először a múlt héten előzte meg Mark Zuckerberget, a Facebook vezérigazgatóját, majd továbbjutott Gates mellett a második helyre. Nos, figyelembe véve a Tesla részvényeinek 524 százalékos növekedését – nem csodálkozunk!

Forrás és fotó: Nuus.hu 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!