Így méregteleníts mozgással!

Egészséges ételek és optimista gondolatok mellett testmozgással is hozzátehetünk tisztító kúránk sikerességéhez.

Méregtelenítésünket mérsékelt, tudatos mozgással megspékelve akár kétszer olyan hatékonnyá tehetjük.

Indul a ”mozgókúra”

A lelki méregtelítést segítik a ”nyugodt” sportok. Nem kell gyorsan, minél nagyobb izommunkát igénybe vevő mozgásformát választanunk tisztító kúránk eredményességéhez. A jóga, a nagy séták és a keleti harcműveszet formagyakorlatai még lassan végrehajtva is elég intenzívek ahhoz, hogy elménket felfrissítsék, ráadásul otthoni méregtelenítésre kiválóak.

Az aktív sportok, mint a futást vagy más pulzus emelő gyakorlatok a méregtelenítés során inkább nem ajánlottak. Bár aki már hozzászokott a mindennapos edzéshez, az folytassa, csak kisebb intenzitással mozgástervét.

Aki viszont nem edz rendszeresen, az inkább a könnyebben végrehajtható mozgásformákat válassza tisztító kúrája alatt. Ennek okai, hogy a ritkábban sportolók izmaiban felhalmozódott tejsav kellemetlen izomlázat okozhat (a lebontás folyamán keletkező hidrogénionoknak köszönhetően) és a méregtelenítés alatt testünk jóval érzékenyebben reagálhat a fárasztó mozgásokra, mivel a tisztító kúra azért alaposan igénybe veszi addig lustálkodni hagyott testünket.

Testmozgatás idegen kezekkel

A testmozgás legkényelmesebb módja a masszázs, mely vérkeringésünkre, nyirokkeringésünkre és immunrendszerünkre is pozitívan hat. A nyomkodás gyakorlatilag felfokozza a nyirokáramlást, és a vérkeringést, így javítja a bőr alatti kötőszövetek oxigénellátását és anyagcseréjét. A finom kezek lelki és testi megújulást hoznak, mivel a szervezetünk zsírégető folyamata beindul, megerősödnek laza kötőszöveteink, így bőrünk feszesebb, alakunk pedig karcsúbb lesz. A zsírégető masszázs, csakis akkor hatékony, ha legalább 1,5 – 2 liter vizet fogyasztunk utána, hiszen ezzel gyakorlatilag kimossuk szervezetünkből a kimasszírozott, káros anyagokat és segítünk májunknak a méregtelenítésben. A mozgás tehát szerves része a tisztító kúrának, ezért a gondosan összeállított méregtelenítő menü mellett erre is ügyeljünk.

Napi Doktor

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!