Így szervezd esküvődet a pollenszezonban

Ha nem akarod, hogy esküvőtöket tüsszögés vagy orrfújás szakítsa félbe.

„Sajnos egyre több embernek okoz gondot tavasztól őszig a szénanáthás tünetek kezelése. Mivel az esküvők többsége is ezekre a hónapokra esik, ezért ezzel kapcsolatban is érdeklődnek a betegek, tanácsokat kérnek, hogyan kerülhetnék el a kellemetlen tüneteket. A jól beállított kezelés és a rendszeresen szedett allergia ellenes készítmények mellett, ilyenkor valóban érdemes néhány egyéb dologra is figyelni.” - mondta el dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa a Napi Doktornak.

Az esküvő időpontja és helyszíne


Ha szabadban tartjuk az esküvőt és a leggyakoribb allergénre, a parlagfűre vagyunk allergiásak, akkor ne augusztus közepétől október közepéig tartó időszakra tervezzük az időpontot. A helyszín adottságait is érdemes ilyenkor figyelembe venni. Habár nagyon hangulatos a vízparti esküvő, de sajnos a Balaton környéke például hazánk egyik parlagfűvel leginkább szennyezett területe, ezért itt általában magasabb a pollenkoncentráció.

Esküvői dekoráció allergiásoknak


Az esti gyertyafény – különösen zárt térben – a füst, illetve az illatosított gyertyák felerősíthetik az allergiás, asztmás tüneteket. Válasszunk inkább LED gyertyákat. A virágdekorációk kapcsán részesítsük előnyben az alacsony allergiás kockázatú fajtákat. A klasszikus rózsák is kevés pollent termelnek, de a nárcisz, begónia, geránium és a romantikus hangulatot árasztó harangláb is jó választás.

Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!