2019.09.11. Italiano
Érdemes pár dologra odafigyelni, ha sokáig szeretnénk élvezni a roppanós szemeket!
Minden a vásárlással kezdődik, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy a boltban vagy a piacon milyen szőlőt választunk. Fajtától függetlenül fontos, hogy a szemek ne csak lazán, hanem jó erősen „kapaszkodjanak” a fürthöz. Amint hazavittük a gyümölcsöt, szedjük le azokat a szemeket, amelyek le akarnak esni, ez a többi szem frissessége érdekében az egyik legfontosabb teendőnk.
Mosás nélkül tegyük a hűtőbe a fürtöket,
csak közvetlenül fogyasztás előtt érintkezzenek vízzel. Ellenkező
esetben a szőlő szemei a mosásból származó nedvesség hatására könnyebben elkezdhetnek rohadni és penészedni. Az almához hasonlóan a szőlőt is a hűtő hidegebb részében a legjobb tárolni. Tegyük a frissen tartó fiókba vagy a hűtő mélyére, az egyik polc legbelső részére. Ügyeljünk viszont arra, hogy
erős illatú élelmiszerek, például hagymafélék mellé ne pakoljuk,
mert könnyen átveszi a nem kívánatos szagokat. Ha jó minőségű szőlőt választottunk, és megfelelően tároljuk, akár két hétig is eláll majd a hűtőnkben.