Így tartsd tisztán a mobilodat!

Egy mobil a szinte állandó használat miatt a baktériumok és vírusok melegágya.

A mobiltelefon segít a szeretteinkkel való kapcsolattartásban, viszont az a tárgy, amit napjában legtöbbször érintünk meg - naponta akár 2500 alkalommal is hozzáérhetünk! Készülékünk ezért a baktériumok és vírusok melegágya, így a rendszeres mobil-tisztítást is érdemes a mindennapi rutinok közé sorolni. A szenior telefongyártó Doro ilyen

tanácsokat ad az alapos fertőtlenítéshez:

- Tisztítás előtt mindig kapcsold ki a telefont, húzd ki az összes kábelt.

- A fertőtlenítéshez használj

○     kifejezetten erre a célra gyártott fertőtlenítő törlőkendőt VAGY

○     univerzális tisztító spray-t viracid hatással VAGY

○     antibakteriális képernyőtisztító spray-t

- Mindig ellenőrizd, hogy az adott permet valóban használható-e telefontisztításra.

A spray-t mikroszálas törlőkendőre fújd,

és ne közvetlenül a telefonra.

- Ha a telefont tokkal véded, ne felejtsd el fertőtleníteni!

- Kisebb bemeneteknél használj fertőtlenítővel nedvesített fülpiszkálót, vagy fogpiszkálót, ami a kisebb szöszöket, piszkokat is eltávolítja, és egyben tisztít is.

- Nagyobb befektetés, mint a törlőkendő, de érdemes lehet beruházni egy univerzális sterilizáló dobozba, ami az UV-C LED technológiával pár perc alatt megöli a baktériumok, szennyeződések 99,99%-át a telefonon is.

- Szakértők szerint nem jó ötlet a fürdőszobába, mellékhelyiségbe magunkkal vinni a telefont. Sok olyan baktériumnak tesszük ki ezzel amik amúgy nem jutnának a mobiltelefon felületére. Ha mégis ragaszkodsz szokásaidhoz, legalább töröld le utána a telefont.

 Ezt NE tedd:

 - Ne használj a mobil tisztításához kézfertőtlenítőt, ablaktisztítót, konyhai tisztítószert, sminklemosót. Összetételük könnyen károsíthatja a védőréteget, de akár komolyabb problémákat is okozhatnak a készülékben.

- Ne használj nagyon agresszív tisztítószert sem, mert tönkreteheti a képernyő ujjlenyomat-ellenálló bevonatát és megkarcolhatja a külső üveget.

- Ne permetezz semmilyen tisztítószert közvetlenül a telefonra! Puha, mikroszálas kendőre fújd az ajánlott szereket és azzal töröld át a mobilt.

- Ne fújj a billentyűzetek tisztításához használt sűrített levegőt a készülékre. A telefon kényes, a nagy erővel ráfújt levegő károkat okozhat, például a mikrofonban.

- Ne dörzsöld a telefont súroló anyagokkal, a konyhai papírtörlőt is felejtsd most el. A nedves papír szétmállhat tovább szennyezve a mobilt. Emellett mikro karcolásokat is okozhat.

- Ne tedd folyó víz alá, akkor sem, ha vízálló. Az áztatást pedig teljesen felejtsd el még ezeknél a készülékeknél is.

- Lehetőség szerint hagyd "pihenni" a telefont, miközben tömegközlekedési eszközön utazol. Nem akarsz vele hívatlan bacikat gyűjteni a korlátokról és fogantyúkról, igaz?

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!