Így válassz színt az otthonodhoz!

Segítségül hoztunk neked egy leírást a színekről, a jelentéseikről, és hogy mikor érdemes használnod őket.

Mivel a színválasztás általában hosszú évekre szól, nagy dilemmát okozhat a színkódokban elveszve meghozni a legjobb döntést. 

Sárga

Ó, azok az áldott 80-as, 90-es évek, amikor rengeteg házat festettek sárgára – és mi imádtuk! Ahogy a lakás hegyeket és vízeséseket ábrázoló, egész falakat betöltő posztereit is.

Bár ez utóbbit nem feltétlenül sírjuk vissza, a sárga színről nem kell lemondanunk, ha az otthonunk színeit tervezzük. A meleg, hívogató sárga egy vidám, inspiráló szín, ráadásul nyugalmat és békét áraszt. A kreativitásunkra is jó hatással van, aktivizálja a memóriát és optimizmust sugall. Békés és hatékony – imádjuk ezt a kombinációt.

Kék

Mi jut eszedbe, ha a kék égboltra vagy az óceánokra gondolsz?
Nekünk rögtön a szabadság és a végtelen lehetőségek ugranak be – ezt az érzést pedig szeretjük otthonunk falai közé is becsempészni. Pár évtizeddel ezelőtt legtöbb esetben csak a fürdőszoba pompázhatott a megnyugtató kékben, mára azonban rég eltűntek ezek a korlátok. Bár a kék hideg szín, ne féljünk használni otthonunkban: az összbenyomás a kék szín ellenére is lehet barátságos, családias. Ráadásul megbízhatóságot, intelligenciát is sugall, a munka hatékonyságát is növeli. Sikeresen és szabadon – nem is kívánhatunk ennél többet.

Zöld

A természetben leggyakrabban előforduló szín a zöld, ezért nem meglepő, hogy az egyik legmegnyugtatóbb árnyalat, amit bátran használhatsz otthonodban. A megújulás és a harmónia színe, de a zöld a békét is és az egészséget is szimbolizálja. Ha látod magadat, ahogy esténként ellazulsz, és a világgal és önmagaddal békében pihensz rá a következő napra, akkor mi már meg is találtuk a te színedet! Legyen szó élénk fűzöld falakról, sötétzöld szekrényről vagy az elmaradhatatlan szobanövényekről, ennek a színnek a használatával biztosan kap otthonod egy darabkát a természetből is.

Piros

Sokan félnek az intenzív piros színek használatától, pedig abszolút éke lehet lakásodnak egy piros kanapé, vagy egy vörös szőnyeg. A piros izgalmas, szenvedélyes szín, amely azonnal magára vonja a vendégeid figyelmét. Stimuláló hatásának köszönhetően képes ösztönzően hatni bármilyen cselekedetedre, nem mellesleg a szerelem színe is – amit ugye te se bánsz, ha beköltözik otthonod falai közé?

Érdekes a cikk? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!