Ilyen az élet paranoid skizofréniával

A 32 éves Allie Burke a VICE friss riportjában beszél arról, milyen az élet paranoid skizofréniával.

Allie állandó gyógyszeres kezelés alatt áll, ám így is előfordul, hogy hallucinációk kísértik. Különösen stresszes, túlterhelt időszakban jönnek elő a tévképzetek, de bizonyos "parák" napi szinten jelen vannak: például retteg attól, hogy megmérgezik, ezért senkit nem enged a háta mögé, és csak olyan helyre teszi az italát, ahol rálát: otthon is.

Bár a gyógyszerek miatt állandóan fáradt, van munkája: egy nonprofit alapítványnál dolgozik különféle projekteken. Édesapjával él, mivel a váratlan epizódok miatt az önálló élet számos veszélyt tartogat magában. Keményen dolgozik azon, hogy a skizofrénia tüneteit csökkentse, de így is tart attól, ami a legtöbb sorstársa esetében valóság: mi van, ha az utcára kerül, nem lesz munkája, és nem lesz senki, aki mellette állna, hogy gondját viselje?

A 32 éves nőnek jelenleg van párkapcsolata, de ezzel a férfivel korábban már szakítottak a betegséggel járó nehézségek miatt. Az élet állandó tánc a borotvaélen, nem tudni, mikor jön a rettegés, a hallucinációk és a teljes összeomlás, vagy mikor jön egy olyan nap, amikor másra nem képes, minthogy fáradtan nézzen ki a fejéből... 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!