Ilyen veszélyei lehetnek a szextingnek

Azok a fiatalok, akik szextingelnek, úgy gondolják, hogy a meztelen fotójukat egyetlen személy látja, az, akinek küldték - azonban valószínűleg tévednek.

Ha valakinek elküldesz egy képet online, azt könnyen megoszthatja másokkal is, és semmi garancia nincs rá, hogy nem teszi ezt. Ennek ellenére sokan választják ezt a módszert arra, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Miért nem csak egy jó móka a képküldés?

Habár úgy tűnhet, a szexting veszélytelen, valójában ha kitudódik, a következmények meglehetősen kellemetlenek lehetnek a számodra. Gondolj bele, hogy néznének rád az osztálytársaid, a barátaid és a szüleid, ha a rólad készült meztelen fotók keringenének az interneten! Most még távolinak tűnhet, de a jövőbeli vizsgáztatóid, munkaadóid is könnyen hozzájuthatnak, hiszen az internet mindenki számára elérhető. Sőt, bűnügyi eset is lehet belőle, hiszen ha például a nagykorú barátod telefonján megtalálják a hatóságok ezeket a képeket,

eljárást indíthatnak ellene

(amint ez számos esetben megtörtént). Nem is beszélve a 13 éves floridai Hope Witsell tragédiájáról, aki szintén elküldött pár pikáns fotót magáról a neki tetsző fiúnak. A fényképek azonban az egész iskolát bejárták, a lány pedig szégyenében öngyilkos lett. Minden évben egyre több a szextinggel kapcsolatos feljelentés, egyre több fiatal szextingel a barátaik, osztálytársaik késztetésére.

Gondolkodj, mielőtt bárkinek is meztelen képet küldesz magadról!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!