Íme, a legkisebb tesók 7 szokása, ami egy életen át elkíséri őket

Állítólag az, hogy hányadikként jöttünk a világra, egy életen át hat ránk. A legkisebb testvérek hét legjellemzőbb berögződése, amely felnőttkorra se múlik el nyomtalanul.

1.           Fontos számukra, hogy legyen egy mentoruk.

A család legfiatalabb tagja már a kezdetek kezdetén megszokja, hogy a „nagyokat” másolva sajátítja el a legfontosabb dolgokat. Ő gyakran nem az iskolában tanul meg olvasni, hanem már az óvodában, az idősebb testvéreitől. Éppen ezért felnőttként is gyakran érzi szükségét annak, hogy egy tapasztaltabb személy – egy mentor, egy coach, egy segítő – álljon mellette, aki odafigyel rá, és megadja a kezdő lökést a fontosabb lépésekhez.

2.           Általában idősebbekkel lógnak, és elvárják, hogy fiatalabbnak nézzék őket.

Megszokták, hogy mindig ők a legkisebbek a nagytesók baráti körében, és élvezik, hogy érettebb, „felnőttebb” társasággal tölthetik a szabadidejüket. Ez a legtöbbször felnőttként is megmarad: a párjuk általában idősebb, a baráti körük szinte mindig. Annyira megszokták, hogy mindenki a korukon csodálkozik, hogy 40 évesen is hajlamosak elvárni, hogy 20-nak nézzék őket.

3.           Szeretik a szabadságot, fittyet hánynak a szabályokra.

Gyakran természetesnek veszik, hogy áthágják a szabályokat, mivel megszokták, hogy senki sem figyeli őket túlzottan. Ahogy mondani szokták, az első gyereknél még triplán fertőtleníti a leesett cumit az anyuka, a másodiknál már csak leöblíti forró vízben, a harmadiknál meg int a kutyának, hogy hozza vissza. Nos, valahogy ezért lesznek a legkisebb gyerekek eszméletlenül lazák, és nem ritkán lázadók, forradalmárok.

4.           Nem érdekli őket a divat, vagy fashioniszták...

…általában a két véglet valamelyike, aligha akad arany középút. Az ok egyszerű: egész életükben a nagytesók levetett gönceit örökölték, ezért aztán két lehetőség van: felnőttként is azt hordják, amit a turkálóban vagy a leértékeléseken találnak (különösebb megfontolás nélkül), vagy elképesztően

5.           Nem hisztiznek extra figyelemért a párkapcsolatokban.

A legkisebb tesó ritkán vágyik arra, hogy ő legyen az első és egyetlen fontos személy a másik életében. Hozzászokott ahhoz, hogy testvéreivel osztozik a szülők és a rokonság figyelmén. Felnőttként sem rendeznek patáliát, ha a kedves elfelejt válaszolni egy-egy üzenetre, vagy később érkezik a megbeszéltnél.

6.           Azt viszont nem bánják, ha ők a társaság fénypontjai…

…sőt! A társasági eseményekre a legtöbb kistesó úgy tekint, mint kitörési lehetőségre, ahol végre megmutathatják, mit tudnak. Ez a képességük onnan származik, hogy korán megtanulták szórakoztatni a közönségüket, hogy felhívják a figyelmet magukra. Ha a buli kissé unalmassá válik, jó, ha jelen van egy legkisebb testvér, aki azonnal feldobja a hangulatot szellemes, meglepő vagy éppen meg furcsa szólóshow-jával…

7.           Eleve: ha fontos vagy számára, elmegy a bulidra, veled van.

A legkisebb ugrifülesek általában mindenhol ott vannak, ahol a család képviselteti magát, hiszen ez jóval egyszerűbb, mint bébiszittert fogni: legyen szó a bátyus focimeccséről vagy a nővér zongoraestjéről, a kistesó a kezdetektől szereplője ezeknek az eseményeknek. Később aztán természetes a számukra, hogy jelenlétükkel emelik az est fényét, ha meghívják őket valahova.

Nyitókép: https://pixabay.com/users/sarahrichterart-1546275/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!