Íme, a paradicsomszósz titkos hozzávalója!

Eláruljuk a legfinomabb paradicsomos spagettiszósz titkos hozzávalóját!

Egy fárasztó nap estéjén tuti befutó a gyors tésztaétel. Feltesszük forrni a vizet, beleöntjük a száraztésztát, közben pedig már bontjuk is ki az üveges tésztaszószt… 

Álljunk meg egy pillanatra!

Amíg felforr a víz és kifő a tészta, egy ripsz-ropsz házi paradicsomszósz is elkészíthető, amely úgy fűszerezhető, ahogy csak szeretnénk, ráadásul garantáltan nem fog mesterséges adalékanyagokat tartalmazni. Ha a – talán – legnépszerűbb paradicsomos verzióra esik a választásunk, vessünk be egy titkos hozzávalót is a még finomabb végeredményért!

Ez pedig nem más, mint az instant kávé.

A trükk akkor lett széles körben ismert, amikor a brit szupermarketlánc, a Sainsbury’s reklámkampányában arra ösztönözte a főzni szerető embereket, hogy tegyenek instant kávét a bolognai szószba. Vagyis egészen pontosan azt ajánlották, hogy keverjenek egy teáskanálnyi instant kávét a csirke vagy marha alaplébe, majd ezt adják hozzá a készülő szószhoz. Első hallásra furcsa ötletnek tűnhet, de egyáltalán nem logikátlan, ugyanis az instant kávé kesernyés aromája segít kiegyensúlyozni a paradicsomos ragu alapvetően édeskés ízvilágát. Ha pedig nem szeretnék instant kávét használni, akkor adhatunk a szószhoz hagyományos főzött kávét is, ebben az esetben a kesernyés ízvilág még inkább érvényesülni fog.

Több híres séf is tesz kávét ételeibe.

Ana Sortun séf például kakaóport szokott a tésztaszószba szórni, a kakaópornak és az instant kávénak pedig elég hasonló az íze. A kávé-húsos szósz kombinációra szintén van példa, Michael Solomonov Philadelphiából régóta ad kávét a húsok főzővízéhez, ugyanis az füstös, pirított ízt ad a húsnak. És a végére jöjjön egy klasszikus példa: a chili con carnéba szintén szoktunk egy kis kakaóport vagy étcsokit tenni, és ezt akár kávéval is kiválthatjuk. 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!