Íme, a világ legkisebb Rubik-kockája

A magyar fejlesztésű logikai játék negyven éve kapható Japánban. Ennek örömére mutatták be a világ legkisebb Rubik-kockáját szerdán, Tokióban.

Az ujjhegyen elférő alumíniumkocka nagyjából két grammos és minden oldala körülbelül 9,9 milliméter hosszú. A játékra is alkalmas emlékkockát egy japán játékgyártó fejlesztette, egy fémfeldolgozó vállalattal közösen. Egy kocka ára 198 ezer jen (588 ezer forint). A termék már rendelhető, a kiszállítás decemberben kezdődik. A Rubik-kocka

1980 júliusa óta kapható Japánban

és csak az első évben 4 millió darabot adtak el belőle. Az apró kockát a háromdimenziós logikai játéknak szentelt új kiállítás részeként mutatták be Tokióban, a számos nagykövetségnek és nagyvállalati székháznak otthont Minato kerületben.

A tokiói magyar nagykövetség közreműködésével

megvalósult tárlaton egy Rubik Ernőt ábrázoló mozaik is látható, amelyet 1600 Rubik-kockadarab alkot. Az ingyenes kiállítást november 9-ig kereshetik fel az érdeklődők. "A Rubik-kocka a mindennapi életünk része, itt Japánban is, és mindenkire inspirálóan hat" - mondta Palanovics Norbert, Magyarország tokiói nagykövete.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!