Íme Meghan Markle szülinapi tortája

Letisztult, egyszerű, kifinomult torta.

Sussex hercegnője, Meghan Markle nemrég ünnepelte 38. születésnapját. A jeles napra különleges torta készült, amely egyszerre volt letisztult, egyszerű, ám mégis kifinomult. Egy twitterposzt alapján derült ki, hogy a hercegnő választása egy úgynevezett nude répatortára esett. (A meztelen torta azt jelenti, hogy a máz vagy krém nem vonja be körben teljesen a süteményt.) A süti klasszikus répatorta ízű volt az oldalán minimális krémréteggel, a tetején szárított narancskarikákból kirakott koronával, friss rozmaringágakkal, földicseresznyével, tökmaggal és összetört keksszel megszórva.

Jól hangzik, ugye?

A torta nem királyi palotában készült, hanem egy Londonhoz közeli pékségben, a Luminaryban. Ez az üzlet azonban jóval több, mint isteni tortákat és egyétuminaryb édességeket, süteményeket árusító hely, ugyanis példaértékű a társadalmi szerepvállalása. Így egyáltalán nem csoda, hogy miért éppen innen választott Meghan a születésnapjára süteményt. 

 
A Luminary fő tevékenységeként hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő nőket támogat. Vállalja a tanításukat, ezzel megalapozva, hogy a jövőben el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon, illetve önálló életet tudjanak kezdeni. A programot eddig 60 nő fejezte be, a sikerességét pedig jól mutatja, hogy közülük 10-en már saját vállalkozásba kezdtek. Meghant annyira lenyűgözte mindez, hogy még a brit Vogue magazinban is beszámolt a cukrászda példamutató tevékenységéről. 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!