Itt a tavaszi megújulás ideje

Most, hogy hosszú időt töltünk otthon, megfigyelhetjük, hogy a hosszú, téli időszak alatt mennyit változott a bőrünk.

Ha a tükörbe nézzük, azt láthatjuk, hogy az arcuk láthatóan sokat veszített természetes ragyogásából, és a ráncok is feltűnőbbé váltak. A természetes öregedési folyamatok mellett a hideg levegő és a kevesebb vitaminbevitel is megviseli bőrünket.  Ahogy évről évre a természet megújul, nekünk is szükségünk lenne erre a megújulásra a tavasz beköszöntével – javasolja Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője.
Ahogy múlnak az évek, bőrünk kollagén-tartalma, valamint a rugalmas rostok száma is fokozatosan csökken. Ennek a folyamatnak köszönhetjük, hogy homlokon, a szem alatt, a nyakon és egyéb területeken kezdenek megjelenni a barázdák. Ma már sok szépségápolás technika létezik arra, hogy fiatalon tartsuk a bőrünket, és megszabaduljunk a zavaró ráncoktól.

Orvosi lézer

„A frakcionált lézeres beavatkozás során a lézer energiát visz át a szövetekre, ami felmelegíti a felső rétegekben lévő vizet – így a víz és a kezelt terület szövetei egyaránt elpárolognak, és a keletkezett kis sérülések gyógyulásra ösztönzik a környező ép szöveteket. Ennek köszöntően új kollagénrostok képződnek” – ismerteti a szépség szakember.
 
Az ablatív frakcionális széndioxid lézeres bőrfiatalítás – a nem frakcionális lézeres eljárásokkal szemben – a bőr gyorsabb gyógyulását teszi lehetővé, mivel a kezelt szövetet körülvevő egészséges, kezeletlen szövet természetes kötésként funkcionál a gyógyulás során.

Érdekes? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!