A rizs és a krumpli ezer változata is finom, de néha érdemes szokatlanabbra cserélni az ismerős ízeket.
Arra biztatunk titeket, hogy a szép szelet sült hús mellé ezúttal ne burgonyapürét készítsetek… hanem az alábbi köretek valamelyikét. Ez nem olyan burgonya! Hanem édesburgonya! Készíthetjük egyben megsütve vagy cikkekre vágva, viszont mi most mást ajánlunk. A megpucolt burgonyát vágjuk minél vékonyabb csíkokra, majd serpenyőben, kevés olajon süssük ropogósra. Dobjunk melléjük pár zsályalevelet is, a köret sütése végén pedig finoman sózzuk meg. Karfiolrizs Ezt a receptet minden hitetlenkedőnek ki kell egyszer próbálnia! A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük kis rózsákra, majd részletekben tegyük késes aprítóba. Törjük morzsás állagúra, de vigyázzunk, hogy ne legyen pépes! Végül kevés olajon pirítsuk meg, ízesítsük kedvünk szerint fűszerekkel vagy fokhagymával, de akár zöldségekkel is felturbózhatjuk. Alternatív krumplifánk A főszereplő ismét az édesburgonya lesz! A sült édesburgonyát pürésítsük le, dolgozzuk össze tojássárgájával, sóval, borssal, más tetszőleges fűszerrel és annyi liszttel, hogy összeálljon a massza. Formázzunk belőle gombócokat vagy laposabb fasírtokat, és olajban süssük ropogósra. Liszt helyett keményítőt vagy zabpehelylisztet is használhatunk. Dizájnos nokedli Ami ráadásul nagyon-nagyon finom is! A hagyományos nokedlitésztához keverjünk egy marék finomra aprított bazsalikomlevelet, majd főzzük ki a szokásos módon. Tészta is, zöldség is Sőt, nagyon villantós, ha vendégeket várunk, érdemes elpepecselni az óriás kagylótésztával. Főzzük ki, töltsük meg tetszőleges zöldséges raguval, a tetejére pedig olvasszunk egy kevés mozzarellát. Egy elfeledett kedvenc: gersli Azaz árpagyöngy. Ne csak sóletbe tegyük, köretnek is tökéletes lesz. Áztassuk be, majd bő kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára. Sós túrógombóc Ugyanúgy készül, mint az édes verzió, persze a cukrot és a vaníliát ezúttal felejtsük el! Inkább sózzuk meg a masszát, tegyünk bele snidlinget, majd főzzük ki. Ha komolyabb köretre vágyunk, szórjuk meg pirított baconkockákkal.