Jane Goodall a Szigeten beszélt a klímaváltozásról - videó

A brit etológus csütörtök este, a Nagyszínpadon mondott tíz perces beszédet.

A 85 éves, világhírű főemlőskutató tízperces beszédében felidézte, hogyan határozta el tizenévesen, hogy életét az afrikai állatok tanulmányozásának szenteli  – írja a 444.hu. Jane Goodall ötletét nevetségesnek és lehetetlennek tartották. „Szegények voltunk, és Afrika elérhetetlennek tűnt.” Egyedül édesanyja állt mellé, azzal bíztatta, hogy valóra válhat az álma, ha

megragad minden lehetőséget, és keményen dolgozik érte.

Jane Goodall hatvan éven át tanulmányozta a majmokat. Mikor először hallott a klímaváltozásról, és szembesült, hogy a csimpánzok élőhelye veszélyben van, megértette: csak úgy segíthet az állatokon, hogy az ott élő embereken segít. „Van reményem a jövőben, a fiatalok, akik megértik a problémákat, és van kellő erejük a világ megváltoztatásához” mondta. Goodall szerint csak akkor van esély megmenteni a Földet, ha az emberek összefognak érte. 

Az összefogás alapja pedig a lemondás:

ha például mindnyájan egy kicsit kevesebbet autóznánk, kevesebbet használnánk a légkondit és repülés helyett közelebbi úticélokkal is beérnénk, az érezhetően javítaná esélyünket a túlélésre – ami ma minden korábbinál kevésbé valószínű.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!