Játékmacis pénzt vezet be Nagy-Britannia - videó

Nagy-Britannia Paddington macis pénzérméket hoz forgalomba.

Egy ötven pennys a mesehős által hőn szeretett narancslekvárra ugyan nem elegendő, a rajongóknak azonban kincset érhet. A Királyi Pénzverde által kedden bemutatott két új penny érme egyikén a londoni Szent Pál-székesegyházzal a háttérben látható

a "legsötétebb Peruból" származó medve,

a másikon pedig a brit főváros híres hídja, az idén 125 éves Tower Bridge előtt pózol Paddington maci. Az érmék várhatóan a következő hetekben kerülnek forgalomba, a mese megjelenésének tavalyi, hatvanadik évfordulója alkalmából indított sorozat részeként adják ki őket. 

Az első kötet, amelyben Paddington szerepelt,

1958-ban jelent meg és hamar a gyerekek kedvencévé vált. Michael Bond történeteiből rajzfilm- és filmfeldolgozás is készült. 2018-ban is kétfajta érmét bocsátott ki a pénzverde a medve tiszteletére: azon a pályaudvaron látható, amelyről elnevezték, valamint a brit uralkodó első számú londoni rezidenciája, a Buckingham-palota előtt. A forgalomba kerülő érmék mellett gyűjtőknek szánt változatot is kibocsát a pénzverde. Konkrétan egy tíz font (3500 forint) és egy aranyból készült, 850 font (hozzávetőleg háromszázezer forint) értékű érmét. 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!