Jó a ritmusérzéked? Ezeket a hangszereket próbáld ki mindenképp!

Nagyon sok zenész érzi igazi kihívásnak a ritmusokat, és ez nem csak a kezdő zenészekre igaz. Vannak azonban olyan őstehetségnek számító emberek, akiknek egyből egyértelmű egy-egy nehezebb ritmust adó dallam, hiszen ez szinte a vérükben van. Te is egy vagy közülük? Akkor ezeket a hangszereket mindenképp próbáld ki!

Zenei eszközt csak úgy érdemes választani, hogy később a zenélésben örömünket leljük. Ne érezzük tehernek, hanem igazi élményzenélésre törekedjünk. A tanulást érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni, így a ritmusérzékünk is folyamatosan tud fejlődni. Így ha jó a ritmusérzéked, akkor a dobolást mindenképp érdemes kipróbálnod, hiszen ezen ütőhangszer esetén egészen biztosan kibontakoztathatod tehetségedet!


A technológia folyamatos fejlődésével ma már számos lehetőség áll rendelkezésünkre, ha a dobfelszerelés megvásárlására kerül sor. Akár egy belépő szintű modellről, akár egy high-end szettről van szó, egy Hangszerbolt Budapest kerületeiben található üzletében nagy valószínűséggel mindent megtalálsz, így mielőtt belevágnál új hobbidba, mindenképp próbálj ki egy ilyen boltban egy-két modellt!


Az elektromos dob olyan hangszer, amelyet az ütőfelületek segítségével, valamint egy úgynevezett külső hangmodullal lehet megszólaltatni. Az ütőfelületeken az ütéseket a triggerek, azaz a speciális piezoelektromos érzékelők érzékelik. Ezek az ütőfelületek készülhetnek valódi bőrből, gumilapból, hálóbőrből vagy egyéb más speciális anyagból.

Vásárláskor azt kell eldöntenünk, hogy kezdő szettet vagy pedig egy komolyabb szettet vásároljunk. Ha még soha nem próbáltuk ki ezt a csodálatos hangszert, akkor a kezdőknek való alapcsomagot érdemes választani. Nagyon sok gyártó létezik a piacon és a szettek ára is változó. Ha már nem kezdő szinten vagyunk, akkor a későbbi fejlesztéseket is figyelembe kell venni, így ne kezdő szettet válasszunk.

A komolyabb szettek már lehetőséget biztosítanak arra, hogy a dobolási élményünket folyamatosan fejlesszük.

A Roland VAD504 KIT V-Drums Akusztik design elektromos készlet fából készült testekkel egy korszerű szett, amely már nem a kezdő színtű zenészeknek készült. A prémium minőségű szett TD-27 dobmodullal páratlan játékélményt nyújt tulajdonosának. A részletgazdag hangok minden profi szintre törekvőt lenyűgöznek.

A Roland TD-07KV V-Drums elektromos szett, belépő szintű, hálóbőrös szett a kezdőknek készült. Ez a szett tökéletesen alkalmas arra, hogy otthonunk kényelmében tanuljunk. Költségkímélő megoldás, ha egy csúcskategóriás termékre vágyunk. Egyéni hangzások mélyreható szerkesztési eszközök jellemzik a szettet.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!