Jövő héten is marad a zord idő

Reggelente zúzmara borítja majd az ablakot, hétfőn és szerdán pedig akár ónos szitálás is lehet.

Változó lesz az időjárás, hétfőn borúsabb, esős, kedden napos, szerdától nappal is ködös időjárás várható.

Hétfőn a hétvégéhez képest gyengül a reggeli fagy, de még így is -5 és +2 fok közötti minimum-hőmérsékleteket mérhetünk, pára-, ködfoltok többfelé előfordulhatnak. Sok lesz felettünk a felhő, a gyenge csapadék a reggeli órákban többfelé ónos eső, ónos szitálás formájában hullhat. Napközben is elered néhol, de jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani.

A szél gyenge marad.

Délután 3-9 fok fok várható. Kedd reggel ismét lehetnek ködfoltok, és a köd néhol keleten akár egész nap beragadhat. Máshol kevés felhő, sok napsütés ígérkezik. A légmozgás nem lesz jelentős. Gyenge reggeli fagy országszerte előfordulhat. Északon és az Alföldön lehet a leghidegebb, itt -4, -5 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben 5-10 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán sokfelé indulhat ködösen a nap,

és napközben is maradhatnak tartósan ködös, szürke tájak. A sűrű köd és a fagy érintette tájakon ónos szitálás ismét előfordulhat. Máshol sok napsütés ígérkezik. Kora reggel -5, +1, délután 2-8 fok várható. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Csütörtökre országszerte beállhat a hidegpárna, nyirkos idő valószínű, csak néhol szakadhat fel a ködtakaró. Délután mindössze 1-6 fok lehet.

Időkép

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!