Ők voltak az első menő rock'n'roll csajbanda, és ezért nem ismered őket

A The Liverbirds az első brit szupermenő rock'n'roll banda volt, kizárólag női tagokkal. Brian Epstein, a Beatles legendás menedzsere is foglalkozott velük.

A csajok mindössze 16 évesek voltak, amikor 1963-ban a húrok közé csaptak. A liverpooli klubszcéna, ahol a Beatles is ebben az időszakban kezdett csúcsra törni, hamar felfigyelt rájuk. A lányok egyre nagyobb közönség előtt játszottak, és európai turnéjuk is óriási siker volt: a popkultúra akkori központja, Hamburg valósággal megőrült értük.

Jól látszik, hogy amerre mentek, komoly rajongótábor kísérte őket:

Itt óriási party is van a koncertjükre:

És hát ez volt a legnagyobb slágerük, 1965-ben:

Aztán a szokásos női sors jutott osztályrészükül. A dobos terhes lett, de veszélyeztetettsége miatt ágyhoz kényszerült, ezért kiszállt a bandából. Az bőgős egy müncheni koncerten beleszeretett egy gyönyörű fiatal srácba, aki Münchenből egészen Hamburgig vezetett szerelméért, majd az utolsó néhány kilométernél súlyos autóbalesetet szenvedett, és deréktól lefele lebénult. Amikor a kórházban magához tért, azonnal megkérte a zenészlány kezét, aki igent mondott, és onnantól kezdve férjét ápolta. A két hiányzó lányt új lányok helyettesítették, de így már nem volt ugyanaz a japán turné, nem sokkal később feloszlottak.

És így soha nem lettek olyan ismertek, mint a Beatles.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!