Kajszibarack a magyar szupergyümölcs

Hajlamosak vagyunk azt képzelni, hogy a superfoodok kizárólag különleges, már-már egzotikusnak számító ételek, alapanyagok, amelyekhez nehéz és költséges hozzájutni.

Pedig karnyújtásnyira tőlünk is bőven terem szuperélelmiszer, ilyen például a méltán kedvelt kajszibarack. Nem csupán egészséges, de még a szépségápolás terén is hasznát vehetjük - írja az Ízes Élet. Vitathatatlan népszerűségnek örvendenek a superfoodok, vagyis szuperélelmiszerek, cikkek ezrei biztatnak arra, hogy építsünk be belőlük minél többet a mindennapjainkba. Ezek az ételek a

bennük rejlő kivételes tápanyagoknak köszönhetően

pozitív hatást gyakorolnak az egészségünkre, ráadásul egytől egyig finomak, illetve sokoldalúan felhasználhatók a konyhában. Azt sem kell külön bizonygatnunk, hogy mennyivel környezetkímélőbb, ha a hazai szuperélelmiszerek felé fordulunk, és nem olyat vásárolunk, amely a fél világot körbeutazta, mielőtt elért volna Magyarországra. Július elejétől terem a kajszibarack – vagy ismertebb nevén sárgabarack –, most, hogy már tudjuk, superfooddal állunk szemben, még egy jó okunk van rá, hogy rendszeresen fogyasszuk, amíg tart a szezon. 

Ezek a legfőbb jótékony hatásai 

Az egyik legértékesebb gyümölcsünk a sárgabarack. Közkedvelt ízét a különleges arányú cukor- és savtartalmának köszönheti. Ideális fogyókúrázóknak, ugyanis nagyon magas a víztartalma: hidratál és méregtelenít, ráadásul elenyésző a zsírtartalma és kevés kalóriát tartalmaz. A legújabb kutatások is alátámasztják, hogy mennyire fontos rostban gazdag élelmiszereket fogyasztani, ugyanis az emésztésben és a bélflóra megfelelő működésében betöltött szerepén túl csökkenti a szívbetegségek, a sztrók és a rák kialakulásának kockázatát. Az emberek többsége pedig sajnos nem fogyaszt elég rostot. A jó hírünk az, hogy a kajszibaracknak igen magas a rosttartalma. 

Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!