Kamarás Iván hangján kér segítséget tőled Alfi, a kóbor kutya

Magyarország kormányától nem sok segítségre számíthatnának az állatmenhelyek.

A magyarországi

állatmenhelyek évente negyven millió forint támogatást kapnak

Magyarország kormányától. Nem egyenként, hanem összesen. Ez kutyánként 133 forint támogatást jelent évente. A jó érzésű magyar állampolgárok adományai nélkül tehát az emberfeletti munkát végző állatmenhelyeknek esélyük sem lenne segíteni azon a körülbelül háromszázezer kóbor és menhelyen élő kutyán, akik jelenleg Magyarországon élnek. A többi állatmenhelyi állatról nem is beszélve.

A Kutyaszemmel program és a Hangya Közösség közös akciója keretében Kamarás Iván kölcsönözte hangját egy menhelyre került kutyának, Alfinak, aki arra kér minden embert: ha tehetik segítsék adományaikkal az állatmenhelyeket. Az adjukössze.hu felületén egy gombra kattintva adakozhatsz te is a közösségi adománygyűjtéshez – már néhány száz forint is életmentő lehet. A támogatás a Hangya Közösséghez érkezik, akik a bajba jutott kutyáknak védőhálót nyújtó menhelyeket segítik belőle.

A felajánlott összegből kennelek, kutyaházak, tetők épülnek.

A Közösség egy hónap során szeretne legalább kétmillió forintot gyűjteni a bajba jutott kutyáknak. A gyűjtés után az eredményekről a Hangya Közösség, a Kutyaszemmel és a támogatott menhelyek oldalán is beszámolnak!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!