Készíts epres Raffello golyót!

A házi készítésű Raffaello golyó epres változatban is nagyon finom délutáni nassolni való!

Hozzávalók 20 db-hoz


15 dkg kókusztejpor 

10 dkg kókuszreszelék 

4 dkg zsírtalanított kókuszliszt 

5 dkg eritrit 

1 dl forró víz 

1 evőkanál vaníliaaroma 

20 db kis méretű eper

 
Elkészítés:
 

A kókusztejport, 7 dkg kókuszreszeléket és a kókuszlisztet egyenletesen elkeverjük. Az eritritet a vízbe szórjuk, majd a vaníliaaromával együtt alaposan elkeverjük. Ezt a folyadékot hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, és jól összekeverjük. Letakarva hűtőbe tesszük, majd legalább 1 óráig pihentetjük.

 
Az eprek leveleit levágjuk, a gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk. Ezután a kihűlt kókuszos keverékből fél maréknyi adagokat a tenyerünkbe veszünk, majd az epreket beborítva kókuszgolyókat formázunk. A Raffaello golyókat a maradék kókuszreszelékbe forgatva tálaljuk.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!