2019.05.28. Italy
A házi készítésű Raffaello golyó epres változatban is nagyon finom délutáni nassolni való!
Hozzávalók 20 db-hoz
15 dkg kókusztejpor
10 dkg kókuszreszelék
4 dkg zsírtalanított kókuszliszt
5 dkg eritrit
1 dl forró víz
1 evőkanál vaníliaaroma
20 db
kis méretű eper
Elkészítés:
A kókusztejport, 7 dkg kókuszreszeléket és a kókuszlisztet egyenletesen elkeverjük. Az eritritet a vízbe szórjuk, majd a vaníliaaromával együtt alaposan elkeverjük. Ezt a folyadékot hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, és jól összekeverjük. Letakarva hűtőbe tesszük, majd legalább 1 óráig pihentetjük.
Az eprek leveleit levágjuk, a gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk. Ezután a kihűlt kókuszos keverékből fél maréknyi adagokat a tenyerünkbe veszünk, majd az epreket beborítva kókuszgolyókat formázunk.
A Raffaello golyókat a maradék kókuszreszelékbe forgatva tálaljuk.