Két hét után került elő élve a vadonból

Két hét után találtak rá az ausztrál pusztában eltűnt vietnami férfire.

Az Ausztrália közepén lévő sivatagban eltűnt háromtagú társaság második tagját is megtalálta a rendőrség. A csodával határos módon megmenekült férfi kiszáradás és az erős napsütés okozta sérülések miatt orvosi ellátásra szorult - írja a BBC.

A két nő és egy férfi november 19-én indult kirándulni autóval

az ausztráliai Északi terület tartomány déli részén fekvő Alice Springsből, de kocsijuk a Hugh-folyó medrében ragadt. Három napig próbálták a kocsit kiszabadítani, aztán szétváltak, hogy segítséget keressenek. A kutyájával az autó közelében maradó 52 éves Tamra McBeath-Riley-t, aki úgy maradt életben, hogy

pocsolyavizet ivott és kekszet evett,

12 nap után találta meg a rendőrség. A 40 éves Phu Tranra Alice Springstől 160 kilométerre, 14 nap után bukkant rá kedden egy gazda egy elhagyatott ingatlanon. A 46 éves Claire Hockridge után még kutatnak. A rendőrség tájékoztatása szerint Trant erősen kiszáradt és megviselt állapotban találták meg. Kissé zavarodott volt, de miután vizet és ennivalót kapott a farmertől, javult az állapota.

A rendőrség helikopterekkel és gyalog is folytatja a keresést.

"Nagyon nehéz a terep, homokos dűnék, kemény agyag, sűrűn álló fák és sziklák váltakoznak" - közölte Pauline Vicary rendőrfelügyelő.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!