Kezd megjönni az eszük? Egy kínai város betiltja a kutyaevést

Sencsen az első kínai város, ahol betiltják a kutya- és macskaevést!

Minden tiszteletünk a kikötőváros döntéshozóié, miután Sencsenben Kínában elsőként nemsokára tilos lesz a kutyák és macskák húsának fogyasztása. Kína fejlett kikötővárosában ezen állatok étkezési célra történő árusítását sem engedélyezik ezek után.

A májustól élő rendelkezés rengeteg állatot érint.

Ázsia-szerte évi harminc millió kutyát vágnak le fogyasztási céllal - többségük erre a célra tenyésztett húskutya - ám a kínaiak többsége nem él ezzel a „csemegével”. Sencsen vezetése szerint a kutyák és macskák házi kedvencként szorosabb barátságban élnek az emberrel, mint bármely más állatfaj. Fejlettebb helyeken – mint Hongkong és Tajvan – már rég betiltották a húsuk fogyasztását.

A Humane Society International üdvözölte a döntést:

Vízválasztó lépés egy olyan államban, ahol évente közel tízmillió kutyát és négymillió macskát ölnek le a húsuk miatt - nyilatkozta Peter Li az állatvédő szervezet részéről. Eközben a koronavírusos betegek számára

engedélyezte Kína a medveepe gyógyászati célú fogyasztását.

A fogságban tartott, élő állatból kinyert emésztőnedvre régóta esküszik a kínai "orvoslás". Az urzodezoxikolsav nevű hatóanyag májproblémákra javallott, illetve epekő ellen szokták még bevetni. Hogy a világjárvány kórokozója ellen hatékony-e, az még nem bizonyosodott be. A váladék kinyerése állatkínzás: nagyon fájdalmas művelet az emlősök számára, említi meg a BBC.

Nuus

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!