Kiderült: ugyanolyan érzelmi biztonságot ad az együttélés, mint a házasság

Nem ad nagyobb érzelmi biztonságot manapság a fiataloknak a házasság, minta az együttélés - derül ki az Ohiói Egyetem kutatásából.

A szakemberek a kutatás során 8700 amerikai fiatal adatait elemezték 2000 és 2010 között. Az alanyok mindegyike 1980 és 1984 között született. Kiderült, hogy az egyedülálló fiatal nők érzelmi stabilitása megugrott, amikor először összeköltöztek vagy összeházasodtak valakivel. A férfiak számára elsősorban a házasság jelentett hasonló előrelépést érzelmi biztonság tekintetében.

Ami a második szerelmet illeti, a férfiak és a nők itt is hasonló örömet és boldogságot éltek át, amikor összeköltöztek vagy összeházasodtak a szeretett személlyel. Mindez azért érdekes, mert az 1990-es évek elején még nagyobb érzelmi töltetet hozott magával a házasság, mint az együttélés.

“Mindez azt mutatja, hogy az együttéléshez ma már nem tapad társadalmi stigma, mint a 90-es években, amikor még a házasság volt az, ami igazi érzelmi biztonságot jelentett mindkét nem számára” – mondja a kutatás egyik vezetője, Claire Kamp Dush.

A szakember azt is hozzátette, hogy jelenleg a párok nagyjából kétharmada választja az együttélést házasság előtt. Korábban kizárólag a házasság volt az, ami jelentős megnyugvást hozott a rokonság számára is, de ma már az együttélésnek is örül a család.

 Nyitókép: https://pixabay.com/hu/users/ngdphotoworks-771780/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!