Kihívások, amiket ne próbálj ki. Semmiképpen ne!

Nagy az állatkert, a kerítés is alacsony… Nincs ez másként a futótűzként terjedő „evős” kihívásokkal sem.

Az itt felsoroltak ráadásul nem csupán kellemetlenek, hanem kimondottan veszélyesek is, ki ne próbáljátok! 

A fahéj finom, de a jóból is megárt a sok

Vannak olyan – egyébként ehető, sőt ízletes – hozzávalók, amelyek önmagukban egyáltalán nem fogyaszthatók. Ilyen a fahéj is. Ez a tény azonban nem akadályozott meg idáig több százezer embert abban, hogy megpróbáljanak megfelelni a fahéjkihívásnak, nevetséges produkcióikat pedig sokan fel is töltötték a YouTube-ra. A kihívás egyszerűnek hangzik, hiszen semmi mást nem kell tenni, csak folyadék nélkül lenyelni egy evőkanálnyi őrölt fahéjat. Ami – mondjuk ki – gyakorlatilag lehetetlen, mivel a szárított fakéreg nem oldódik a nyálban, így amint érzékeli szervezetünk a vízzáró port, megpróbál tőle minél gyorsabban megszabadulni. Ennek eredménye a köhögés, öklendezés, zihálás és a többi „vicces” tünet. Valódi veszélyt jelent viszont, ha a fahéj a tüdőnkbe kerül, ez akár szervroncsolódáshoz is vezethet. 

Egy üveg szójaszósz

A kihívás során egyszerre kell meginni egy teljes üveg rendkívül sós szószt. Ezzel gyakorlatilag sómérgezést kapunk, vagyis akkora mennyiségű só kerül a véráramunkba, amennyi már képes elvonni a vizet az agyunktól és más szerveinktől. Szélsőséges esetben kómát és agykárosodást okozhat, sőt halálos is lehet.

Tömjük a cukrot 

Gyerekek és felnőttek körében egyaránt elterjedt kihívás a mályvacukros. A feladat roppant egyszerű: annyi cukrot kell a szánkba pakolni, amennyit csak bírunk. Rágni vagy nyelni nyilván tilos, aki pedig kiköpi, köhög vagy hány, az nyilván veszít. A játék veszélyei elég egyértelműek, hiszen nagyon könnyen meg lehet fulladni a mályvacukortól.

21 rövid 21 évesen

Az Egyesült Államokban 5 fiatalból 4 masszív ivászattal ünnepli a 21. születésnapját, ettől az életkortól lehet ugyanis legálisan alkoholos italokhoz jutni. A buli súlyosbított verziója az a kihívás, amely során 21 fajta alkoholt kell meginni. 21 feles egy 75 kg-os embernek 42 ezrelékes véralkoholszintet jelent, 30 ezreléknél következik be általában az eszméletvesztés. Ugyanez a véralkoholszint potenciálisan életveszélyes mérgezést is jelenthet felgyorsult szívveréssel és nehézlégzéssel társulva, 40 ezreléktől pedig kómába is lehet esni.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!