Kim Kardashian hagyományos örmény módon keresztelkedett meg

A szépségmogul mennyei testét ősei földjén merítették be.

Az örmény felmenőkkel rendelkező Kim Kardashian október elején visszatért ősei földjére, és a rokonlátogatás mellett még egy fontos egyházi ceremóniát is beiktatott.

Ortodox keresztény módon viselt fejkendőt, és egy magasnyakú, hosszú ruhát is öltött a bemerítkezéséhez:

Áldottnak érzem magam, hogy a gyermekeimmel együtt én is megkeresztelkedem.

írta a szépségmogul Instagramon a kép mellett, melyen hatéves lányával látható.

North kezét fogva lépdelnek az Etchmiadzin székesegyházban, illetve egy másik fotón együtt térdelnek, fejkendőben. Kim kisebb gyerekei, a hároméves Saint, a 20 hónapos Chicago és a négyhónapos Psalm keresztelője is most zajlott.

View this post on Instagram

🙏🏼 🕯

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Négy éve North már Jeruzsálemben a szüleivel átélte ezt az egyházi ünnepet: Khloe nagynénje akkor lett a keresztanyja. Ezúttal az apuka, Kanye West nem kísérte el a családot – velük jött viszont Kourtney, Kim legidősebb testvére. A celebkirálynőt lenyűgözte a helyszínül szolgáló templom légköre:

Köszönöm Örményországnak, hogy ezen az emlékezetes utazáson vendégül láttak minket. Ez a katedrális olyan az Apostoli Egyházunknak, mint a Vatikán. Krisztus után 303-ban már álltak ezek a falak.

Kim keresztény nevelést kapott, és hetente jár gyülekezetbe, mely mostanában férje Sunday Service nevű dicsőítő alkalmait jelenti.

A keresztelő az örmény egyházban közelebb áll az eredeti rítushoz: háromszori, teljes testes alámerítést jelent, szemben a katolikussal, ahol a hívő homlokát éri csak víz. A Kardashian-klán apai ágon örmény: Kim apja volt O.J. Simpson védőügyvédje. Robert Kardashian XIX. századi bevándorlók unokájaként jött világra, említi meg a Daily Mail.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!