Kínos, a Comme Des Garçons bocsánatot kért a kamu afro-parókákért

A párizsi divathét legcikibb vonulása naná, hogy botrányt okozott.

Nagyon kellemetlen, mikor fehér modellfiúkra mű-afro-parókát erőltetnek, főleg a kifutón.

Ez esett meg január 17-én a Párizsi Divathéten, a Comme Des Garçons bemutatóján. A 2020 őszi-téli vonulásán egy kulturális kisajátítás csúnya példáját láthatták az érdeklődők: többnyire fehér fiúk parádéztak póthajjal, feketékre jellemző stílusban.

Az egyiptomi hercegeknek öltöztetett modellek ki is verték a biztosítékot:

Szerintem pedig gyönyörű és inspiráló külsejük volt, igazi tiszteletadás. Nem volt szándékunkban bárkit is megsérteni. Mélyen elnézést kérünk.

írta d’Ys. Döbbenetes, de még mindig vannak a divat világának élvonalában is olyanok, akiknek fogalmuk sincs, mikor követnek el ilyen jellegű elbitorlást. A saját kreativitásukba volnának vakon szerelmesek?

A francia főváros és New York közt ingázó Julien d'Ys állítása szerint az ókori Egyiptomot szerette volna felidézni a kollekcióval, méghozzá a fulani hajfonás segítségével. Ez viszont a nyugat-afrikai népek hagyománya, melynek a viseletéből Kim Kardashian és Rihanna sem jött ki túl jól.

2018-ban már volt egy kínos ügye ugyanennek a japán székhelyű divatháznak: húsz év után először alkalmaztak fekete bőrű modellt - addig a Popsugar szerint ilyen fokú nyitottságról szó sem volt.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!