Kis híján pórul járt egy bázisugró Thaiföldön

Egy osztrák bázisugró a Thaiföld déli részén lévő Khao Ok Talo hegység sziklafalán lógott órákon át, miután fennakadt ejtőernyőjével egy sziklán.

A 28 éves Johannes Klausert túl közel repítette a hegyhez a szél. A férfi hétfőn, kora reggel ugrott le a Thaiföld Patthalung tartományában lévő hegyről, ám a szél visszafújta őt az egyik sziklafalhoz. Ejtőernyőjének zsinórjai szerencsére fennakadtak egy sziklán. A bajba jutott férfi segítségért kiabált, így vették észre. Délután két órakor egy sziklamászó és önkéntes mentő ereszkedett le a sziklafalon, hogy kiszabadítsák Klausert. A férfi kimerült, de

kisebb sérülésekkel megúszta.

Kookiat Wongkrapan, a tartomány kormányzója elmondta, hogy Klauser egy nyolc bázisugróból álló csoporthoz tartozott, amelynek tagjai vasárnap a hegység másik oldalán hajtottak végre ugrást. A bázisugrás után a csoport tagjai visszautaztak szállásukra, Klauser azonban egyedül maradt a hegyen, és hétfőn megpróbált a másik oldalról ugrani engedély nélkül. "Nem lett volna veszélyes, ha a szokásos irányban hajtja végre az ugrást" - hangoztatta. Hozzátette, hogy mostantól valószínűleg bevezetnek bizonyos szabályokat, például ha valaki ugrani akar, tájékoztatnia kell az illetékeseket.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!