Kiváló immunerősítők ezek a zöldségek!

Immunrendszerünk erősítésének legtermészetesebb módja a rendszeres friss zöldség és gyümölcs fogyasztás.

Azok a természetes ételek erősítik az immunrendszert, amelyeknek magas az A, C, E, és B-6 vitamin, valamint a cink és folsav tartalma. Az alábbi gyümölcsök megerősítik az immunrendszerünket, és felkészítik az előttünk álló télre.

Kivi

A kivi, bár nagyon kevés kalóriát tartalmaz, nagyon magas a C-vitamin tartalma. Két közepes kivi összesen 90 kalória, de a napi C-vitamin szükséglet 240%-át szolgáltatja. A kivi emellett még 450 mg káliumot és négy gramm étkezési rostot is tartalmaz. Ez nagyon nagy haszon egy ilyen kicsi gyümölcstől. A kivi ehető egymagában, gyümölcssalátában, vagy joghurtba aprítva.

Narancs

A narancsot gyakran társítják a C-vitaminnal. Egy közepes méretű narancs a napi C-vitamin szükségletnek megfelelő, vagy annak 130%-át tartalmazza. A narancs emellett még tartalmaz 250 mg káliumot és csak 80 kalóriát. A narancs ehető egymagában, vagy kifacsarva tápláló gyümölcslének.

Grapefruit

A grépfrút vagy grapefruit ugyancsak magas C-vitamin tartalmú, egy fél gyümölcsben a napi C-vitamin 100%-a található. A grépfrút kalóriatartalma hihetetlenül alacsony. Egy fél grépfrút mindössze 60 kalóriát tartalmaz. A grépfrútot gyakran társítják a diétával és a fogyókúrával, de ugyanakkor kiváló immunerősítő hatású citrusféle. A grépfrútot gyakran fogyasztják egymagában, (néha adnak hozzá édesítőt), de kifacsarva is nagyon frissítő és egészséges immunerősítő gyümölcsital készíthető belőle.

Sárgadinnye

A sárgadinnye rengeteg C és A-vitamint tartalmaz. Az A-vitamin segít a bőr egészségének megőrzésében – a bőrünk az egyik legfontosabb védőpajzs a betegségek és fertőzések ellen. Egy kis szelet dinnye a napi C-vitamin szükséglet 80%-át, és a napi A-vitamin szükséglet 120%-át tartalmazza. Ugyanez a mennyiség mindössze 50 kalóriát tartalmaz.

Érdekes a cikk? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!