Kiváló program, fillérekből: hajókázz a Dunakanyarban

A Mahart PassNave két új hajójáratot indít péntektől Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon.

A rövidebb útvonalon naponta kétszer, a hosszabb járaton naponta egyszer indulnak hajók. A jegyár mindkét útvonalon ötszáz forint lesz, és az utazás meg is szakítható (bár kérdés, hogy ennek egy napi egyszer közlekedő járaton mi értelme van). Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezetője elmondta, a Dunakanyar vízi körjáratának népszerűségét mutatja, hogy a

legutóbbi hétvégén négyezer utast szállítottak.

A társaság készül egy harmadik hajó üzembe állítására is az útvonalon. A körjáratról azután döntött a társaság, hogy rövid idő alatt népszerű lett a Nagymaros és Zebegény közötti vonatpótló hajójárat, amelyet azért indítottak, mert június közepén kő- és sárlavina öntötte el a vasúti síneket és a közutat. (A vonatközlekedés egyébként éppen a mai napon indult újra a megrongálódott sínpár egyikén.)

A Hop on - Hop off körjárattal,

ami július 3-án indult el, a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád vonalon lehet hajózni napijegy váltásával, azaz az utat meg is lehet szakítani.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!