2019.09.06. Italiano
Hagyományos szendvics tízórainak a suliba, rohanós napra a kocsi csomagtartójába vagy éppen nyugis kiránduláshoz a piknikkosárba…
Három alkalom, amikor nekiállunk a nagyüzemi szendvicsgyártásnak. A rutinos mozdulatsort nem kell magyarázni: zsemle kettévág, megvajaz, szalámi, sajt belepakol, csomagol. Lehet ennél kreatívabban? Naná! Ezúttal nem a feltétekre koncentráltunk, hanem a hagyományos kenyér-kifli-zsemle hármas helyettesítésére mutatunk hét szuper ötletet.
Tortilla
A vékony, kerek lapok tökéletesek arra, hogy mindenféle finomsággal együtt feltekerjük, ha szoros a csavarás, amiatt sem kell aggódnunk, hogy szétesik a tekercsünk. Ráadásul azért is
praktikus a tortilla, mert a bontatlan csomag hosszú ideig eláll, így végszükségben is előkaphatjuk. Ha szeretnénk, házilag is elkészíthetjük.
Zsebes pita
Kapható készen, de otthon is megsüthetjük. A zseb pedig igazán utazásbarát, biztosak lehetünk benne, hogy ez a szendvics nem fog darabjaira hullani. Egyre vigyázzunk: öntetet ne tegyünk a zsebbe (ha feltétlenül vinnénk, csomagoljuk el külön), mert pár óra alatt simán
szétáztatja a pita tésztáját.
Prósza
Két prósza közé nyugodtan befoghatjuk a kedvenc sajtunkat, kolbászunkat és salátánkat. Ha útra készítjük, természetesen a lapos változat a nyerő, de ha vendégeket várunk, készíthetünk akár szép magas prószaburgert is.
Calzone
A kettéhajtott pizza szintén nagyon praktikus: belülre kerül a feltét,
így a calzone könnyedén magunkkal vihető.
Nagy méretű pogácsa
Miért is ne? A pogácsát vízszintesen vágjuk ketté, kenjük meg sajtkrémmel, és tegyünk bele sonkát, szalámit, salátaleveleket vagy kígyóuborkát. Íme egy csokor recept bloggereinktől.
Empanadas
Hasonlít a calzonéra, de kisebb, kelt helyett pedig vajas, omlós jellegű vagy olajjal lazított tésztából készül.
Spanyol tortilla
Elképesztően laktató burgonyás-tojásos serpenyős étel. Ha cikkekre vágjuk és megtöltjük, szendvics is lehet belőle.