Komolyabb illegálparti dőlt meg Párizsban

Agysebészek rendezhették a bulikát: előző héten is ugyanott, ugyanúgy buktak le, tudniillik.

A Párizs melletti Joinville-le-Pont-ban tizenhat embert büntetett meg a rendőrség egy illegálpartin. Nem volt nehéz leleplezni a bűnt: a bulit ugyanabban a házban rendezték, ahol egy héttel ezelőtt több mint háromszázan gyülekeztek, a koronavírus-járvány miatti lakhely elhagyási és gyülekezési tilalom dacára.


Az illegálparti miatt megint a szomszédok riasztották

vasárnap este a rendőrséget a fővárostól 12 kilométerre keletre található kertvárosban. Mire a rendőrök a helyszínre értek, a házban már csak 16 embert tartózkodott, akiket a karantén megsértése miatt a helyszínen pénzbírsággal sújtottak. A szabálysértők születésnapot ünnepeltek.
A település jobboldali polgármestere, Olivier Dosne, aki jelen volt a rendőri beavatkozáskor, elképedését fejezte ki amiatt, hogy ugyanabban a házban, ahol egy héttel ezelőtt oszlató gránátokkal és könnygázzal kergették szét a bulizókat, ismét rendezvény tarthattak.

Elmondása szerint

a ház belsejét éjszakai szórakozóhellyé alakították át.

Jelezte azt is, hogy a rendőrség ezúttal teljesen lezárta a házat, még akkor is, ha magánterületről van szó.
November 14-én ugyanebben a házban több mint háromszázan buliztak, s az egyik előállított szervező koronavírus tesztje pozitívnak bizonyult, ezért a rendőrség felhívásban kérte a résztvevőket, hogy sürgősen menjenek el szűrésre.
A ház tulajdonosa ellen mások életének szándékos veszélyeztetése és az egészségügyi rendkívüli állapot idején nyilvános hely szabálytalan nyitva tartása miatt emeltek vádat.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!