Komolyat változtat a Pizza Hut

San Francisco néven újfajta pizzatésztát vezetett be magyarországi éttermeiben is a Pizza Hut.

A hatvan éves receptet leváltó tészta ropogós és könnyed, ezért hamar a magyar pizzaimádók kedvencévé válhat.   

A magyarok kedvenc gyorsétele

A pizza hatalmas népszerűségnek örvend az országban, amit az elmúlt években több, a piaci szereplők által indított felmérés is igazolt. A legtöbb magyar, ha felgyorsult hétköznapjain nincs ideje több órát egy étteremben tölteni, a pizzát választja ebédje vagy vacsorája fő fogásaként. A világ több táján egyre népszerűbbek a kézművesmódszerrel készült pizzák, mely trend az elmúlt években Magyarországra is begyűrűzött. A növekvő kereslettel a pizza kínálat is igyekszik lépést tartani, és gombamód szaporodnak a pizzát kínáló gyorséttermek az országban. A hazánkban 1992 óta jelen lévő Pizza Hut nemzetközi hátterével a kezdetektől igyekezett megfelelni a változó piaci igényeknek. Ez a törekvés inspirálta a sikeres étteremláncot akkor is, amikor a kézművesvonalon haladva több mint két éve megkezdte új pizzatésztájának kifejlesztését. 

San Franciscó-i hagyományok

Az új, kovásszal készülő tésztát 1849-ben San Franciscóban fedezte fel egy helyi pék, amelyet tekintettel az egyedi élesztőfajtára, 50 évig senki nem tudott utánozni. A méltán híres, természetes alapanyagokat és tésztakészítő módszereket használó kézművespékségek hagyományát követve a receptet a Pizza Hut nemzetközi fejlesztő csapata hozta Európába. A kiváló lisztből készülő, ropogós és könnyed végeredmény neve így a kezdetektől nem volt kétséges, hiszen az alkalmazott tökéletes recept a nagy múltú amerikai városból származik. A San Francisco tészta a korábbi, 1958 óta a Pizza Hut éttermek étlapjain szereplő tradicionális pizzatésztát váltja az elkövetkező időszakban világszerte az étteremlánc egységeiben.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!