Könyv született arról, mennyire kínos volt a Trónok harca-próbafelvétel

Cosplay? Középkori Dolly Parton? Minden volt, csak nem profi a kezdet.

Utólag merik bevallani a résztvevők, hogy rém nyögvenyelősen indult a Trónok harca. Az eredeti pilot-epizód sosem került adásba, hála a hét istennek. Az HBO-n 2011-ben legenda született, ám az már egy feljavított nyitó epizód volt, jelentős szereplő-cserékkel.

2009-ben még nagyon más szelek fújtak. Erről fog szólni James Hibberd könyve, az október 6-án megjelenő Fire Cannot Kill a Dragon. A katasztrofális kezdetekről a tűzhöz közel levők mesélnek. Nikolaj Coster-Waldau szerint például rettentő nagy káosz volt:

Egyikünk sem tudta, pontosan mit csinálunk és mi ez az egész. Amíg Robert király meg nem jelent, addig nevetségesnek tűnt az egész. Nemes urakkal rakosgattunk össze egy alternatív univerzumot – ami inkább tűnt cosplay-nek. Végülis jól szórakoztunk, senki se gondolta, mekkorát fog ütni később.

számol be Jaime Lannister megformálója. Lena Headey, aki a nővérét, Cersei Lannistert alakította, szintén csak pislogott az elején:

Mint egy vegasi showgirl, úgy néztem ki. Szőrmék és brutális frizura – akár egy középkori Dolly Parton.

Mikor Észak-Írországból Marokkóba tette át a székhelyét a stáb, akkor a dolgok csak még bizarrabbakká váltak.

Daenerys Targaryen és Khal Drogo násza forgott Afrikában:

Kicsit lepukkant volt az egész, elég beteg elgondolásban. Nem voltunk róla meggyőződve, hogy valami jó kerekedik ki majd ebből. Mikor éjszaka forgattunk, akkor nagyjából a semmire ment el rengeteg pénz.

véli Iain Glen (Jorah Mormont), aki szerint a Dothraki tábor nem igazán vehető ki a képeken.

via GIPHY

Egy fejes az HBO-nál azt mondta, hogy tök felesleges volt Marokkóba mennünk, mert ez akár egy parkolóban is készülhetett volna.

David Benioff showrunner sem kapott sok dícséretet, mikor bemutatta a kezdeti felvételeket. Producer kollégája, Craig Mazin annyival tudta le, hogy

Nagy gázban vagytok.

View this post on Instagram

The Lannisters send their regards #ForTheThrone.

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

Szerencsére a kreatív csapat nem adta fel könnyen: alaposan átgondolták a koncepciót. Az HBO pedig továbbra is látta a lehetőséget a fantasy-ban. Emilia Clarke váltotta Tamzin Merchant-öt a Sárkányok Anyja-szerepben, Michelle Fairley pedig beállt Catelyn Starknak.

Harry Lloyd - aki saját szavai szerint a Draco Malfoy és Legolas közé pozícionálható Viserys Targaryen bőrébe bújt – fogalmazta meg találóan a lényeget:

Baromi szerencsések vagyunk, hogy egy tízmillió dolláros próbát tarthattunk.

idézi a Harpers Bazaar.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!