Körömbenövéstől szenvedsz? Így szüntesd meg műtét nélkül!

Az ilyen komplikáció miatt keletkező fájdalmas sebek annyira kellemetlenek, hogy sokszor az egyetlen kezelési mód a teljes körömlemez eltávolítása.

De mielőtt egy ilyen extrém helyzethez folyamodnánk, tudnunk kell, hogy kevésbé invazív, de nagyon hatékony terápiás módszerek is léteznek.

Látod, hogy a körmeid kezdenek belenőni a bőrödbe? Menj el egy pedikűröshöz, és kérdezd az Arkada korrekciós eljárásról, amely megoldást nyújt a fájdalmas körömbenövés és a köröm deformitás különböző problémáira, és hosszú időre formálja a rakoncátlan körmöket.

Mi az a benőtt köröm?

A benőtt köröm a nagylábujjat érintő leggyakoribb betegség. Ez a köröm arányainak veleszületett vagy szerzett megváltozásának eredménye, aminek következtében a köröm oldalszéle a bőr alá nő, fájdalmat és kényelmetlenséget generálva. Ez akár gyulladáshoz is vezethet, ami csak súlyosbítja a problémát, mert a zűrös helyen további váladék és duzzanat jelentkezhet, ami tovább erősíti a kellemetlenségeket. Fontos tudni, hogy a kezeletlen benőtt köröm komoly komplikációkhoz vezethet, ezért nem szabad félvállról venni.

Hogyan kezelhető a probléma?

Ha a benőtt köröm csak enyhe kényelmetlenséget okoz, és semmi jele nincs duzzanatnak vagy gennyes váladékozásnak, kipróbálhatod az otthoni kezelést. Az egyik ajánlott módszer az, hogy szappannal vagy sóval meleg vízbe áztatod a lábad. A terápia lényege, hogy lágyítja a körömlemezt, és ezáltal elősegíti az enyhe deformáció korrigálásának lehetőségét. Használhatsz hideg borogatást és antibakteriális kenőcsöket is, amelyek enyhítik a nyavalya kellemetlenségeit.

Ha a házi módszerek nem segítenek, keress fel egy podológust, aki megvizsgálja a benőtt körmöt. A kezelési stratégia a betegség súlyosságától függ.

Abban az esetben, ha a gyulladás már fennáll, a lemez és a tengely közé egy olyan Arkada TC 16 szérummal áztatott kötést helyez a szakember, amely megbirkózik vele.

Az Arkada körömgyógyászati eljárással akár már egyetlen kezeléssel megszüntethető a fájdalom, és a körömlemez növekedése visszaigazítható a helyes irányba.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!