Közel ötven éve főzőcskézik már ezt a levest

Ugyanaz a kondér, ugyanaz a lé...

Tulajdonképpen nem is annyira ritkaság ez a Távol-Keleten, ahol elterjedt dolog a nagyon hosszú ideig főzött alaplé. Kínában sokan állítják, hogy a levük száz évesnél is öregebb, ahhoz képest ez a thaiföldi verzió fiatalka.

A dolog lényege, hogy a nap végén megmaradt levet leszűrik,

másnap pedig az új leves készítésénél felhasználják, ebbe teszik bele a friss alapanyagokat (ebben az étteremben éppen marhahúst, belsőségeket, zöldségeket és friss tésztát) és fűszereket, és mivel mindig gondosan felforralják, a gyomorrontástól sem kell tartani. Csak arra kell ügyelni, hogy a nap végén soha ne fogyjon el teljesen a lé, így mindig lesz mit beletenni a másnapi adagba, az ízek pedig állítólag egyre gazdagabbak lesznek.

(Nuus)

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!