Lassan belefullad a sok biciklibe Amszterdam

A kis amszterdami csatornák felett átívelő hidak korlátjához mostanában annyi bringát kötnek le, hogy az már a város ingerküszöbét is elérte. Virágkosarakat küldenek harcba a bicikli áradat ellen. 

Amszterdam a világ egyik leginkább biciklibarát városa, az önkormányzat most mégis miattuk panaszkodik. A várost átszövő festői

csatornák tudniillik már alig látszanak a hidakról,

a járókelők így kénytelenek az úttesten haladni, hogy kikerüljék a hídkorlátokhoz láncolt kerékpárokat - írja a The Guardian.

Amszterdam önkormányzata a legforgalmasabb hidak korlátjaira most virágládákat tesz ki, hogy rávegyék a bicikliseket, találjanak máshol parkolóhelyet. A virágládákat a város hajléktalanszállóinak látogatói fogják rendben tartani. A csatornákhoz közeli autóparkolókban további biciklitárolókat alakítanak ki, hogy

ne kelljen a kerékpárokat a hídkorlátokhoz láncolni.

Amszterdamban több a kerékpár, mint a lakos, a városnak 767 kilométernyi kerékpárútja van. A világjárvány idején még népszerűbb lett a kerekezés. A tömegközlekedést a járvány miatt elkerülők 37 százaléka váltott kerékpárra, és úgy vélik, akkor sem hagyják abba a biciklizést, ha a megszorító intézkedéseknek vége lesz.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!