Lecsapott a Netflix Elena Ferrante könyvére

Sorozatot készít a Netflix Elena Ferrante hamarosan magyarul is olvasható, A felnőttek hazug élete című regényéből.

A Netflix megszerezte az olaszul tavaly novemberben megjelent könyv filmes jogait. A kötetet azóta sok nyelvre lefordították, a Park Könyvkiadó gondozásában megjelenő

magyar fordítás az őszre várható.

A felnőttek hazug élete az 1990-es években játszódik. Elena Ferrante regényének főhőse egy fiatal lány, aki nagynénje után kutatva belemerül a nápolyi munkások világába. Bár a The Guardian beszámolója szerint a Netflix még nem közölte, mikor kezdi vetíteni a sorozatot, a nézők érdeklődését a regény egy rövid részletének bemutatásával már igyekeztek felkelteni.

Ferrante regényei világszerte 15 millió példányban keltek el.

A szerző első regénye 1992-es megjelenése óta őrzi inkognitóját. 2016-ban egy olasz újságíró azt állította, sikerült kinyomoznia, hogy a Ferrante név mögött Anita Raja római fordító áll. A Padovai Egyetem tanulmánya szerint viszont a regényeket Raja férje, Domenico Starnone írja. Raja és férje is tagadta a megállapításokat.
A filmesítés munkálataiba bevont Fandango produkciós iroda gyártotta egyébként a négy évadot megért Gomorra-sorozatot, valamint az egy korábbi Ferrante-regény nyomán készült Briliáns barátnőm mindhárom évadát.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!