Leégett az otthonuk, költöznek a koalák

A pusztító bozóttüzek miatt élőhely nélkül maradt koalák számára egy több mint félmillió hektáros területet jelölnek ki Queenslandben, ahová áttelepíthetik őket.

A Queenslandben, valamint Új-Dél-Walesben pusztító bozóttüzek miatt a koalák élőhelye megtizedelődött. Queensland most több mint 570 ezer hektárnyi területen "koala prioritási zónát" hoz létre, az új koalastratégia részeként.

"A bozóttűz pusztító hatással van a természetre.

Rengeteg sérült koalát láttunk, amelyek a délkeleti térségből származnak. Sok koala már lábadozik, de nagyon sok elpusztult" - mondta el a tervezettel kapcsolatban Annastacia Palaszczuk, Queensland kormányfője. A Párizsnál kétszer nagyobb területen, amelyet a koalák menedékének szánnak, a kormány nem engedélyezi az erdőirtást, új termőterületek létrehozását, hogy

védelmezzék a koalapopulációt.

Ennek a területnek egy 300 hektárnyi része jelenleg is koalák élőhelye. Queenslandben a koalák populációja a délkeleti élőhelyeken 50-80 százalékkal csökkent az elmúlt 20 évben. A koalák alapvető élőhelyeinek háromnegyed része már elpusztult. A koalák élőhelye egyre szűkül, az állományt a közúti balesetek, kutyatámadások és egy szaporodással terjedő gombás betegség is tizedeli.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!