Ő idén a legértékesebb magyar sportoló

Már hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló, a Forbes magazin magyar kiadása szerint.

A szaklap listáján a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf úszó a második, míg a harmadik Gulácsi Péter, az RB Leipzig labdarúgó csapatának válogatott kapusa. A legjobb 25 között hat úszó és öt futballista van.

Hosszú mellett további öt olimpiai bajnok

szerepel a listán: a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu testvérek, a kardvívó Szilágyi Áron, a kajakos Kozák Danuta és vízilabdázó Varga Dénes.
A listán elfoglalt helyezés a sportolók eredményei mellett pénztermelési képességüket is mutatja, tehát, hogy ki, mennyire építi jól a márkáját, mennyire képes kihasználni az abban rejlő üzleti lehetőségeket. Az értékelés negyven százalékkal súlyozza a sporteredményeket, illetve az adott sportág népszerűségét, üzleti potenciálját.

Negyedrészben a közösségi média

(mennyire erős influenszer valaki), 15-15 százalékban a hírteljesítmény és legnagyobb, sportszponzorációban aktív hirdetők értékelése számít. A maradék öt százalék pedig a hátralévő aktív éveken múlik  (minél több, annál magasabb pontszámot kaptak).
A hazai és nemzetközi eredmények sportági szorzót kaptak, utóbbit az adott sportág nézettsége, az elérhető pénzdíjak és keresetek, valamint csapatsportoknál a klubtornák pénzdíjazása alapján határozza meg.  

  A legértékesebb sportolók:

 1. Hosszú Katinka (úszó) 76,3 pont
 2. Milák Kristóf (úszó) 50,7
 3. Gulácsi Péter (labdarúgó) 50,5
 4. Szoboszlai Dominik (labdarúgó) 43,5
 5. Michelisz Norbert (autóversenyző) 34,2
 6. Kapás Boglárka (úszó) 34
 7. Dzsudzsák Balázs (labdarúgó) 33,9
 8. Willi Orbán (labdarúgó) 33,7
 9. Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázó) 30,8
10. Liu Shaoang (rövidpályás gyorskorcsolyázó) 30,5

Nyitókép: Doha Stadium Plus Qatar - https://www.flickr.com/photos/dohastadiumplusqatar/29613857864, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=53483615

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!