Mákpuding: nemcsak finom, egészséges is

A mák tele van aminosavval, jóféle zsírsavval, foszforral, kalciummal, káliummal, magnéziummal és vassal.

A mák kész élettani kincsesbánya: erősíti az idegeket, csontritkulás ellen kiváló, a haj és a bőr is sokkal szebb lesz tőle, csökkenti a magas vérnyomást, normalizálja a koleszterin szintet, segíti a sebgyógyulást, növeli a szellemi teljesítőképességet, erősíti az immunrendszert…pudingként elkészítve is, ami kész szerencse, mert a mákos puding maga a tökély.

Mákpuding elkészítése

Hozzávalók:

5 tojás fehérje
8 dkg porcukor
3 dkg gríz
3 dkg vaj
10 dkg darált mák
fél kávéskanálnyi fahéj
csipetnyi őrölt szegfűszeg

Elkészítése:

A habbá vert tojásfehérjékhez óvatosan adjuk hozzá a többi összetevőt, azután a pudingformát kenjük ki vajjal és lisztezzük meg picit, majd öntsük bele a tésztát. Forró vízzel félig töltött fazékban, fedővel lefedve főzzük jó háromnegyed órán keresztül, azután melegen vagy hidegen is fogyasztható.

Napi Doktor

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!