Még a héten újra nyit az Állatkert

Hatvanhat nap kényszerpihenőt követően, május 20-án, azaz szerdán újra kinyitja kapuit az Állatkert.

A Fővárosi Állat- és Növénykert vezetése hétfőn azt a döntést hozta, hogy az Állatkert május 20-tól, szerdától újra kinyit a nagyközönség előtt. Elővigyázatosságból azonban különleges megelőző intézkedéseket is hoztak, amelyek érintik a jegyek megváltását, a kert területére egy napon beengedhető látogatók maximális számát, illetve korlátozzák egyes bemutatóhelyek látogathatóságát is. Ezeket az intézkedéseket a járvány mellett azért is hozták, hogy az állatkerti állatok is

fokozatosan szokjanak hozzá a nagyközönség újbóli jelenlétéhez.

A szerdai megnyitást követően a beltéri bemutatóhelyek, állatházak és más beltéri létesítmények átmenetileg még zárva tartanak. Ezzel együtt látnivalóban bővelkedik az Állatkert, hiszen a kedvező időjárás miatt a legtöbb olyan állat, amelynek kültéri és beltéri férőhelye is van, már a külső kifutóban tartózkodik. Így a zárva tartás időszaka alatt született temérdek új kisállatot is megcsodálhatják végre a látogatók. Egyelőre viszont elmaradnak a látványetetések, állattréningek, és más, adott időpontra meghirdetett olyan közönségprogramok, ahol egy időben nagyszámú látogató gyűlne össze ugyanazon állat lakhelyénél. Az Állatkert területén működő vendéglátóhelyek a másutt is érvényes szabályok szerint működnek majd, viszont a főbejáratnál a csomagmegőrzés átmenetileg szünetel, szintén higiéniai okokból.

Jegyvásárlás sorban állás nélkül

A pénztáraknál való sorban állás elkerülése érdekében a helyszíni jegyváltás átmenetileg szünetel, az Állatkertbe jegyet váltani egyelőre az Állatkert weboldaláról elérhető online rendszerben lesz lehetőség. Maximum 2500 fő részére váltható naponta belépőjegy. A várható bérletes látogatókkal együtt így egy átlagos májusi hétköznapra jellemző látogatószám várható, amely mellett nem jelent majd nehézséget például a másfél méteres távolság betartása az egyes látogatók között. Fontos, hogy az állatokat most még az állatkertben máskor kapható csemegével sem szabad etetni. 

Bőven akad látnivaló!

Az elővigyázatosságból bevezetett korlátozások mellett is bőven van látnivaló a Budapesti Állatkertben. A hazai állatkertek közül itt látható a legtöbbféle állat, ráadásul számos kölyök és fióka cseperedik most a kert területén. Egy részük, például az ázsiai vadkutya kölykök, a fekete hattyú fiókák vagy a kis pelikánok az elmúlt két hónapban születtek, vagyis azóta, hogy az Állatkertet átmenetileg be kellett zárni. De a február végén világra jött kistapírt is csak az interneten közzétett kisfilmeken láthattuk eddig.

Jövőbeli enyhítések

Az Állatkert bízik abban, hogy hamarosan az elővigyázatosságból bevezetett korlátozásokra sem lesz szükség, és a napi létszámlimit, illetve az egyes bemutatóhelyek lezárása is hamarosan elhagyható lesz. Erről a következő napok tapasztalatai alapján, a járványveszély alakulását is figyelembe véve születik majd döntés. Addig a nagyközönség megértését és együttműködését kéri az intézmény vezetése. A legfrissebb intézkedésekről részletesen tájékozódhatnak az Állatkert oldalán.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!