Még a plasztikai sebészek sem tudják, milyen mellimplantátumot látnak

Egyre nagyobb divattá vált, hogy a változásra vágyó nők nem kerek mellimplantátumot kérnek, hanem speciális, „anatómiailag is megfelelő” verziót. De minek is...?

Igen, jelenleg a speciális, könnycsepp formájú, sokak szerint természetes hatásúként hirdetett implantátumok rendkívül népszerűek, és jóval többe kerülnek a hagyományos, kerek verzióknál. Felmerül a kérdés, hogy van-e értelme persze ennek a megkülönböztetésnek, ha még maguk a szakemberek sem veszik észre a különbséget, nemhogy az átlagember. 

A kutatás során harminc plasztikai sebész és mellettük dolgozó ápoló kapta az a feladatot, hogy nézze meg 30 nő fotóját a beavatkozás előtt és után, és állapítsák meg, hogy a hölgyek hagyományos kerek implantátumot, vagy éppen könny formájú, speciálisan kialakított változatot kaptak-e. A plasztikai sebészek és az ápolók azonban hiába néznek végig egy sor előtte-utána fotót, maguk sem képesek megállapítani, a kettő közül melyik is került behelyezésre.

Kiderült, hogy nagyjából 50-50 százalékos eséllyel találták el a szakemberek, hogy milyen implantátum került a bőr alá, és nem csupán egyénenként volt nagy a vita, de hetekkel az első felmérést követően, ugyanazon képek láttán sok orvos és ápoló saját magával sem értett már egyet.

Nyitókép: https://pixabay.com/users/xusenru-1829710/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!